Digital Introduktionskurs i insamling

Du som är ny inom insamling, precis startat på eller arbetar volontärt i en nyetablerad insamlingsorganisation brottas säkert med vilken väg ni ska ta för att effektivt komma igång med er insamling och få resultat.

I nystartade och små insamlingsorganisationer är det många steg som ska tas för att insamlingen ska börja generera ordentliga medel. Vilka steg är bäst att ta för er verksamhet snabbt och effektivt ska börja få in gåvor utan för höga kostnader? Vad ska ni satsa på och vad kan vänta?

Utbildningens innehåll

  • Varför insamling?
  • Insamlingsstrategier:Vi går igenom vad man bör tänka på när man tar fram en insamlingsstrategi för sin organisation. Vad är målet med vår insamling, vilka är våra givare, vad är unikt för oss och vilken ambitionsnivå bör vi ha.
  • Vilka kanaler och insamlingssätt passar vår organisation och våra givare? Fördelar och tillvägagångssätt med olika insamlingssätt (Autogiro, spontana gåvor, digitala insamlingar, minnes- och högtidsgåvor mm)
  • Givarvård: Vi samtalar om hur vi välkomnar, tackar och återkopplar till våra givare? Hur vi kan behålla trogna givare? Hur kommunikationen kan se ut till olika målgrupper?
  •  Uppföljning: Mäta, lära, utveckla och förbättra. Hur arbetar vid med mätning, analys och uppföljning av våra insamlingsresultat?  
  • Ambassadörskap för engagemang och insamling Hur kan vi skapa engagemang till våra insamlingar genom andra – givare som blir insamlare.
  •  Skattereduktion – administrativ börda eller möjlighet?  

Kursledare

Lotta Olofson, insamlingsexpert som arbetat med insamling i många år, bland annat som insamlingschef för Erikshjälpen och med att på konsultbasis stötta insamlingsorganisationer i Sverige.

Kursdatum och plats
 
När:                       18 februari 2021 kl. 09.00-15.30
Plats:                     Digital via Zoom, anmälningslänk skickas innan kursen.
Pris/deltagare:    3100 kr + moms

Sista dag att boka: 16 februari 2021 till: registration@d4l.se

Vad säger tidigare deltagare?

”Perfekt kurs för att ge mig verktygen till hur jag ska komma igång med vår insamling”
”Väldigt kunnig och duktig  kursledare”

Missa inte chansen att boka din plats till denna kurs!