Skattereduktion för gåvor

Vi hjälper er med ansökan, hanteringen och proceduren när det är dags att skicka in kontrolluppgifter.

Fler och fler organisationer blir godkända som gåvomottagare för Skattereduktion för gåvor hos Skatteverket. Vi har kompetensen och vet vad som efterfrågas i samband med en ansökan men också när ni organisation blir och är godkända.

Oavsett om ni är i tankarna om att ansökan och bli godkänd som gåvomottagare eller om ni redan är godkända gåvomottagare så hjälper vi till med själva ansökan till att hantera och skicka in kontrolluppgifter i en samlad fil när väl är dags.

Som godkänd gåvomottagare är man skyldig att lämna kontrolluppgifter på alla de gåvor som har getts om minst 200 kr vid ett och samma tillfälle. Kontrolluppgifter kan lämnas som regel i januari för föregående inkomstår. Kontrolluppgifter lämnas enklast i en samlad fil.

Vi har erfarenheten och har hjälpt flertalet godkända gåvomottagare att skapa en samlad fil innehållande kontrolluppgifter. Genom att förlita er på vår erfarenhet kan ni känna er trygga i att det blir utfört korrekt.

I samband med framtagande av den samlade filen så kan vi även skapa färdiga kontrolluppgifter till era givare i PDF-format samt en samlad Excel-fil som också kan skickas till ett tryckeri. Vi vill att det ska vara enkelt för er, så ni kan fokusera på era ändamål.